/ 05 Apr

De invloed van chocolade op het menselijke lichaam

Zou je ook wel eens willen zwemmen in de chocolade rivier van de Willy Wonka chocoladefabriek? Dat snappen we want chocolade heeft een grote invloed op ons. Voordat we uitleggen waarom dit zo is. Is het belangrijk om te weten waaruit pure chocolade en melkchocolade bestaan.

Pure chocolade bestaat uit cacaomassa, cacaoboter, suiker en sojalecithine. Melkchocolade bestaat uit cacaomassa, cacaoboter, suiker, sojalecithine en melkpoeder. Ook goed om te weten is dat pure chocolade meer cacaomassa bevat dan melkchocolade. Cacao bevat veel stoffen die invloed hebben op ons lichaam. In deze blog kom je meer te weten over deze lekkernij. Waarschijnlijk ga je spontaan chocolade bestellen na het lezen van deze blog.

Geen energie? Neem wat chocolade

cafeïne en theobromine. Deze stoffen lijken op elkaar. Ze hebben namelijk beiden een stimulerend effect en kunnen ons een energieboost geven. Beide stoffen verhogen je hartslag en stimuleren je zenuwstelsel waardoor je je meer energiek voelt.

Ook bevat chocolade serotonine. Serotonine is een hormoon die je humeur positief beinvloed. Hierdoor kun je ook een boost van energie krijgen.

Chocolade helpt je lichaam ziektes af te weren

Cacao bevat veel antioxidanten. Antioxidanten bestrijden agressieve stoffen die je cellen en weefsels in je lichaam kunnen beschadigen. Ook versterken antioxidanten je immuunsysteem. In veel eten zitten antioxidanten. Chocolade is dus een goede manier om genoeg antioxidante binnen te krijgen.

Chocolade kan ook je bloedsuikerspiegel in balans houden. Het kan ook helpen je bloeddruk te verlagen. Deze voordelen vervallen wanneer je te vaak chocolade eet waar heel veel suiker en vetten inzitten.

Jaag de stress weg met chocolade

Herken je dat je na een lange drukke werkdag dat je echt zin hebt in chocolade. Je verlangt ernaar om ontspannen te zijn. Chocolade bevat endorfine, een stofje dat het ontspannen gevoel opwekt en bevordert. Endorfine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Het hormoon onderdrukt gevoelens zoals pijn en stress. Het geeft niet alleen een ontspannen gevoel, het zorgt er ook voor dat je je blijer en gelukkiger voelt. Endorfine is dus eigenlijk je persoonlijke pijnstiller.

Presteer beter op school en werk door chocolade.

Om goede prestaties te leveren heb je concentratie nodig. Cacao bevat flavonoïden, een element wat helpt om je beter te focussen. Flavonoïden zijn natuurlijke stoffen. Ze beschermen je hersenen en verbeteren de hersenfuncties doordat er meer bloed wordt toegevoerd naar de hersenen.

Een chocolaatje af en toe is dus eigenlijk heel goed voor je mentale en fysieke gezondheid. Eet alleen niet te veel chocolade, dit kan namelijk averechts werken. Te veel chocolade maakt je moe. Je kunt minder goed nadenken en het is slecht voor je lichaam. Geniet dus lekker van chocolade maar met mate. Tip: Combineer chocolade met ander voedzaam eten.

Copyright © 2024 Alle rechten voorbehouden | Baby-tshirt.nl